Dünyanın En Değerli Şirketleri

Günümüz gelişen dünyasında bildiğiniz üzere artık rekabet şirketler, markalar, zengin aileler ve hatta en zengin insanlar, arasında epey bir artış gösteriyor. Herkes rekabet piyasasında üstün gelmek, öne geçmek için yarışıyor.

Dünyanın-En-Değerli-Şirketleri


Geçtiğimiz her sene dünyanın en zengin şirketleri, dünyanın en zengin aileleri, dünyanın en zengin insanları, en değerli şirketler, en değerli markalar, vb. belirleniyor. Belirlenen bu en değerli şirketler vb. halka duyuruluyor. Bir sonraki seneye kadar en değerli şirketler listesinde birinci sırada kalabilmek için şirketler epey bir mücadele gösteriyor. Şimdi gelin birlikte dünyanın en değerli şirketleri hangileri bir bakalım :)

AMAZON

Dünyanın-En-Değerli-Şirketleri


Geçtiğimiz yıl ile kıyaslandığında değerini yüzde 47 oranında yukarı taşıyan Amazon, şirketin toplam piyasa değeri ve gelirleri bakımından en büyük internet şirketi. Çevrimiçi bir perakendeci olmanın yanı sıra bulut altyapısı ve elektronik ürünler sunan şirket, müzik ve video alanında yayıncılığa da adım atıyor.

Amerika Birleşik Devleti'nde bulunan ve CEO'su jeff Bezos olan Amazon şirketinin sektörü bildiğiniz üzere İnternet-yazılım sektörüdür. Günümüzde pek çok kişi tarafından sevilmekte ve kullanılmaktadır.

AMAZON MARKA DEĞERİ: 187,9 MİLYAR DOLAR


APPLE

Dünyanın-En-Değerli-Şirketleri


Ve tabii ki Apple! 2017’nin en büyük şirketleri listesinde 9. sırada yer alan Apple, 1 Nisan 1976’da Kaliforniya’da kurulmuştur. Kurucusu Steve Jobs, Ronald Wayne ve Steve Wozniak, CEO’su ise Tim Cook’tur. Devler liginde oynayan Apple, teknoloji sektöründe zirvede yerini korumaktadır.

APPLE MARKA DEĞERİ: 153,6 MİLYAR DOLAR


GOOGLE

Dünyanın-En-Değerli-Şirketleri


Google’ın zirvedeki yerini koruyamamasının sebebi ise internet aramaları ve bulut teknolojilerinde lider olmasına rağmen diğer teknolojilere gerektiği kadar odaklanmaması.

Buna rağmen Google dünyanın en değerli şirketleri ve dünyanın en değerli markaları listesinde büyük bir rekabet halindedir. Google internet-yazılım sektöründe rekabetini sürdürmeye devam etmektedir. 

GOOGLE MARKA DEĞERİ: 142,8 MİLYAR DOLAR


MİCROSOFT

Dünyanın-En-Değerli-Şirketleri


Microsoft Bill Gates tarafından kurulmuştur. Her eve bir bilgisayar fikriyle kurulan şirket, aradan geçen yıllar içinde bir dünya devi olmuş, sahibi Bill Gates’i dünyanın en zengin insanı haline getirmiştir.

Böylelikle Bill Gates'in fikri tamimiyle gerçeğe dönüşmüştür. Neredeyse günümüzde hemen hemen her evde bilgisayar, tablet ve benzeri teknolojik aletler bulunmaktadır. Hatta günlük yaşantımızda bir çok işimizi bilgisayarlar üzerinden hallediyoruz. Tabi durum böyle olunca her evin bir bilgisayarının olması Microsoft ile birlikte Bill Gates'i de dünyanın en değerli şirketleri arasına sokuyor.

MİCROSOFT MARKA DEĞERİ: 119,6 MİLYAR DOLAR


SAMSUNG 

Dünyanın-En-Değerli-Şirketleri


Dünyanın en değerli şirkletleri arasında yer alan Samsung, Lee Byung-chul tarafından kurulmuştur. Suwon, Güney Kore merkezli olup elektronik sektöründe faaliyet göstermektedir.

1969 yılından bu yana kadar devamlılığını sürdüren Samsung günümüzde bir çok marka ile rekabetini sürdürmektedir. Belki de dünyanın en değerli şirketlerini bu rekabet ayakta tutuyor da diyebiliriz :)

SAMSUNG MARKA DEĞERİ:91,3 MİLYAR DOLAR


AT&T

Dünyanın-En-Değerli-Şirketleri


At&T şirketinin ismi belkide diğerleri kadar kolay akılda kalıcı olmadığı için bu şirket size biraz yabancı gelebilir. Fakat günümüzde telekom sektörünün, telekomun ilerlemisinde büyük bir payı var. 

Alexander Graham Bell tarafından kurulan ABD merkezli şirketin açılımı American Telephone and Telegraph Company’dir. Çok uluslu bir telekomünikasyon şirketi olarak nitelendirilen AT&T, daha önce pek çok kez dünyanın en büyük telefon şirketi olmuştur.

AT&T MARKA DEĞERİ: 87 MİLYAR DOLAR


FACEBOOK

Dünyanın-En-Değerli-Şirketleri


Hayatımızın bir parçası haline gelen Facebook bildiğiniz üzere neredeyse dünyanın en geniş sosyal ağı diyebiliriz. Her geçen yıl Facebook sosyal bir ağdan çok, bir şirket, bir marka haline geldi ve yaşadığı olumsuzluklara rağmen marka değerini yükseltmeye devam etmeyi başardı. Tabi ki bu mücadelesi de Facebook'u dünyanın en değerli şirketleri arasına aldı.

FACEBOOK MARKA DEĞERİ: 83,2 MİLYAR DOLAR 


ICBC

Dünyanın-En-Değerli-Şirketleri


1 Ocak 1984’te Pekin’de kurulan şirket yıllar içinde hızla büyüyerek zirveye oturdu. Bilmeyenler için dünya çapında 460 binin üzerinde çalışanı olan bankanın Türkiye’de de şubelerinin bulunduğunu belirtelim. 

2008’den beri küresel marka değeri yüzde 3’ten yüzde 15’e kadar yükselen Çin Endüstri ve Ticaret Bankası, 2017’den beri dünyanın en değerli şirketleri arasında yerini koruyor.

ICBC MARKA DEĞERİ: 79,8 MİLYAR DOLAR 


VERİZON

Dünyanın-En-Değerli-Şirketleri


30 Ocak 2000 tarihinde kurulan Verizon Communications, iletişim ve teknoloji alanında faaliyet göstermektedir.

VARİZON MARKA DEĞERİ: 71,2 MİLYAR DOLAR 


CHİNA CONSTRUCTİON BANK 

Dünyanın-En-Değerli-Şirketleri


Gördüğünüz gibi dünyanın en değerli şirketleri arasında yer alan ikinci Çin merkezli şirket de China Construction Bank! 1954’te kurulan China Construction Bank hızla büyümeye devam etmektedir. 

CHİNA CONSTRUCTİON BANK MARKA DEĞERİ: 69,7 MİLYAR DOLAR


WALMART 

Dünyanın-En-Değerli-Şirketleri


Dünyanın en değerli şirketleri arasında yer alan Walmart, Amazon ile rekabet etmek için online alışveriş odağını arttırmaya devam etmektedir. Bunun için mağaza içine Gel-Al kuleleri inşa eden Walmart şirketi bünyesine Parcel gibi yeni girişimleri dahil ediyor aynı zamanda Uber’den destek alıyor. 

Bunların yanı sıra teslimat için yeni teknolojiler üzerinde de çalışmaya devam ediyor. Bu kadar mücadele içinde olan Walmart şirketi dünyanın en değerli şirketleri arasında yerini almayı başarıyor.

WALMART MARKA DEĞERİ:67,9 MİLYAR DOLAR


HUAWEİ 

Dünyanın-En-Değerli-Şirketleri


Çin merkezli Huawei şirketi, Türkiye pazarına girdiğinde "Çin Malı" damgası ile damgalandığı için pazarda tutunmakta epey bir zorluk yaşamıştı. Bu kadar zorluğa rağmen beyaz bayrak çekmeyen Huawei şirketi ülkelerdeki rekabete mücadeleye devam etti.

Adını bile söylerken zorlandığımız Çin merkezli teknoloji şirketi günden güne, yıldan yıla marka değerini yükseltmeyi ve bununla birlikte ürettiği teknolojilerini insanlara sevdirmeyi başardı. Bu rekabetin üstesinden gelen Huawei şirketi dünyanın en değerli şirketleri arasında yerini almayı başarıyor. 

HUAWEİ MARKA DEĞERİ: 62,3 MİLYAR DOLAR


MERCEDES 

Dünyanın-En-Değerli-Şirketleri


Günümüzde otomotiv sektörü almış başını gitmiş durumda bu sektörün içinde Mercedes markası adeta bir üst düzey sınıf imajını yaratmayı başardı. Dünyanın en değerli şirketleri ve dünyanın en değerli markaları arasında yerini korumayı başarıyor.

MERCEDES MARKA DEĞERİ: 60,4 MİLYAR DOLAR



PİNG AN 

Dünyanın-En-Değerli-Şirketleri


Yuan Geng tarafından 21 Mart 1988’de kurulmuştur. Genel merkezi Shenzhen Çin’de olan şirketin CEO’su 2001’den bu yana Ma Mingzhe’dir. Sigorta, bankacılık ve finans alanında hizmet veren şirket dünyanın en değerli şirketleri arasında yerini koruyor.

PİNG AN MARKA DEĞERİ: 67,6 MİLYAR DOLAR


CHİNA MOBİLE 

Dünyanın-En-Değerli-Şirketleri


China Mobile Limited, mobil ses ve multimedya hizmetleri veren bir Çin devlet telekomünikasyon şirketi olmakla beraber kendi ulusal mobil telekomünikasyon ile dünyanın en değerli şirketleri arasında yer almaktadır.

CHİNA MOBİLE MARKA DEĞERİ:55,7 MİLYAR DOLAR


AGRİCULTURAL BANK OF CHİNA

Dünyanın-En-Değerli-Şirketleri


Agricultural Bank of China’nın (Çin Ziraat Bankası) selefi 1951’de kurulmuş Agricultural Cooperative Bank’dır. Sizinde gördüğünüz üzere Çin devleti bünyesinde bulunan bir çok şirket dünyanın en değerli şirketleri arasında yer alıyor.

AGRİCULTURAL BANK OF CHİNA MARKA DEĞERİ: 55 MİLYAR DOLAR



TOYOTA 

Dünyanın-En-Değerli-Şirketleri


Gelişmeye devam eden dünyamızda otomotivin önemli bir yeri var ve bu sektöre gelişmekte sınır tanımaktadır. Toyota şirketi otomotiv sektöründe günümüzün hibrit lideri olarak tanımlayabiliriz.

Ürettiği teknolojileri otomobillerinde uygulayan Toyota her üretiminde titizlikle 5S kuralınu uygulamaktadır. Bu da Toyota şirketini dünyanın en değerli şirketleri arasında yer almaya hak kazandırıyor. 

TOYOTA MARKA DEĞERİ: 52,3 MİLYAR DOLAR


STATE GRİD 

Dünyanın-En-Değerli-Şirketleri


Elektrik sektöründe sağlam adımlarla ilerlemeye devam eden State Grid’in sanayi/endüstri alanında 930.000 civarında çalışanı bulunmaktadır. Merkezi Pekin’de bulunan şirket Çin, Filipinler, Avustralya, Brezilya, İtalya gibi geniş bir coğrafyada hizmet vermeye devam etmektedir.Çin devletinde Walmart şirketinden sonra en değerli şirketlerden birisi denilebilir. Böylelikle de dünyanın en değerli şirketleri arasında yerini alıyor.

STATE GRİD MARKA DEĞERİ: 51,3 MİLYAR DOLAR


BANK OF CHİNA 

Dünyanın-En-Değerli-Şirketleri


Çin’in en eski bankası olan Bank of China 1912 yılında Pekin’de kurulmuştur. Çin’in 5 büyük bankasından biri olup, ICBC’nin ardından Türkiye piyasasına girmek için lisans alan bir diğer dünyanın en değerli şirketleri arasında yer alan bankadır.

BANK OF CHİNA MARKA DEĞERİ: 50,9 MİLYAR DOLAR


WECHAT

Dünyanın-En-Değerli-Şirketleri


Günümüzde pek çok uygulama ile tanışıyoruz. Yakın geçmiş zaman içerisinde hayatımızda yer alan WECHAT Çin merkezli bir uygulama olmasına rağmen Türkiye'de de epey yaygınlık göstermektedir. Dünyada ise en değerli şirketler arasına yeni adım atmıştır.

WECHAT MARKA DEĞERİ: 50,7 MİLYAR DOLAR

Dünyanın En Değerli Şirketleri Dünyanın En Değerli Şirketleri Reviewed by Mehmetcan Sarıkaya on Mart 23, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok