Dünyanın En Zengin İlk 10 İnsanı!


Dünyanın-En-Zenginleri

Dünyanın En Zengin 10 İnsanı!

Jeff Bezos (Amazon) 

Dünyanın-En-Zenginleri-Jeff-Bezos


Amerikalı girişimci Jeff Bezos, Amazon.com’un kurucusu ve CEO’su, Washington Post gazetesinin ise sahibidir. Başarılı iş girişimleri, onu dünyanın en zengin insanlarından biri haline getirmiştir.

Girişimci ve e-ticaret öncüsü Jeff Bezos, 12 Ocak 1964’te New Mexico’da dünyaya geldi. Bezos’un erken yaşlarda başlayan bilgisayar aşkı, Princeton Üniversitesi’nde bilgisayar bilimi ve elektrik mühendisliği okumasına yol açtı. Mezun olduktan sonra bir süre Wall Street’te çalışan Bezos, bunun ardından gelen bir diğer işin ardından bol kazançlı maaşını bir kenara bırakarak internet dünyasının en büyük başarılarından biri olan Amazon’u kurdu.

Amazon'un kurucusu 54 yaşındaki Jeff Bezos 100 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin adamı listesinde 1. sırada yer almaktadır.

Bill Gates (Microsoft ve Bill & Melinda Gates Vakfı)

Dünyanın-En-Zenginleri-Bill-Gates


Microsoft’un kurucusu Bill Gates, 1955 yılında dünyaya geldi. Zengin bir ailenin çocuğu olarak Seattle’da doğan Gates, elindeki kaynakları doğru şekilde kullanmayı başararak bugün dünyanın sayılı zenginlerinden biri oldu. Şans, vizyon ve çok çalışmanın bir eseri olan başarı hikayesiyle “her eve bir bilgisayar sokabilmek” vizyonunu dünyaya getiren bu ünlü kişi, 1975 yılında Microsoft’u kurdu ve kısa zaman içinde dünyanın sayılı multimilyarderlerinden biri haline geldi.

Microfost'un kurucusu 63 yaşındaki Bill Gates 90 milyar dolarlık bir serveti yönetmektedir.Böylelikle dünyanın en zenginleri listesinde yer almaktadır.

Warren Buffett (Berkshire Hathaway)

Dünyanın-En-Zenginleri-Warren-Buffet


80 milyar doları aşkın servetiyle dünyanın en zengin isimlerinden biri olan Warren Buffett, çocuk yaşta gazete dağıtarak çalışmaya başlamıştı. Warren Buffett bugünlerde Berkshire Hathaway isimli şirketi ve 80 milyar dolar civarındaki servetiyle dünyanın en zengin kişilerinden biri kısacası 88 yaşındaki iş adamı ve yatırımcı Warren Buffett, 83.1 milyar dolarlık bir servete sahip olarak dünyanın en zenginleri listesinde yerini alıyor.

Bernard Arnault (Louis Vuitton ve Dior)


Dünyanın-En-Zenginleri-Bernard-Arnault


Bernard Arnault, şu anda Fransa’nın en zengin iş adamı olup dünyanın da en önemli milyarderleri arasında yer alan bir yatırımcıdır. 1989’dan beri LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton Company’nin yönetim kurulu başkanı ve CEO’su olduğu gibi aynı zamanda şirketin ana hissedarıdır. Babası da iş adamı olan Arnault, iş hayatına küçük yaşlarda girdi ve bu sayede kısa zamanda ticari zekası iyice gelişti. Liseyi bitirdikten sonra dünyaca ünlü École Polytechnique adlı üniversitede mühendislik okudu, mezuniyetinin hemen ardından da babasının inşaat şirketine girdi. Burada mühendis olarak çalışırken bir yandan da şirketi büyütmenin planlarını yapıyordu. Uzun uğraşlar sonunda babasını ikna ederek şirketin odak noktasını değiştirmeyi başardı, şirket hızla gelişen bir sektör olan emlak alanına yöneldi ve çok büyük başarılar elde etti.

Arnault yavaş yavaş birçok farklı şirketi satın aldı ve son derece prestijli bir marka olan Christian Dior’u ve Le Bon Marché alışveriş merkezinin yeni sahibi oldu. 1987’de Louis Vitton ile Moët Hennessy birleşince yeni şirketin adı LVMH oldu. Arnault bu yeni şirketin hisselerine milyonlarca dolar yatırdı ve LVMH’nin ilk hissedarı oldu. Sonra haliyle yönetim kurulu başkanı seçildi ve derhal çok kapsamlı bir büyüme planını uygulamaya başladı. Bu plan kapsamında LVMH’yi dünyanın en büyük lüks ürün satan şirketlerden biri haline getirdi.

Louis Vuitton markasının sahibi 69 yaşındaki Bernard Arnault 72 milyar dolara sahip olarak dünyanın en zenginleri arasında yerini alıyor.

Mark Zuckerberg (Facebook) 


Dünyanın-En-Zenginleri-Mark-Zuckerberg



Mark Elliot Zuckerberg, 14 Mayıs 1984, Amerikan bilgisayar programcısı, girişimcisi ve sosyal paylaşım sitesi Facebook'un kurucusu.

Mark Zuckerberg 14 Mayıs 1984 tarihinde New York eyaletinin White Plains şehrinde doğmuştur. Diş hekimi bir baba olan Edward ve psikiyatrist hekim bir anne olan Karen'in tek erkek çocuğudur. Yahudi olan ve bir Yahudi olarak yetiştirilmesine rağmen ateist olduğunu açıklamıştır.Ayrıca onun bu başarısını anlatan "Birkaç Düşman Edinmeden 500 Milyon Arkadaş Kazanamazsınız" sloganıyla Sosyal Ağ adlı bir film çekilmiştir. 19 Mayıs 2012 tarihinde ise, uzun süredir sevgilisi olduğu Priscilla Chan ile evlenmiştir.

Facebok'un kurucusu Mark Zuckerberg henüz 34 yaşında ve 71 milyar dolarlık servete sahiplik yaparak dünyanın en zenginleri arasında yerini alıyor.

Amancio Ortega (Zara, Inditex)

Dünyanın-En-Zenginleri-Amancio-Ortega


Zara’nın kuruluşunun tohumlarını ise Ortega belki de 14 yaşında attı. İspanyol iç savaşı yüzünden ailesine yardım etmek için okulu bırakmak zorunda kalan Ortega liseyi ilk sınıftan terk ederek kendisinden büyük üç ablasıyla birlikte bornoz dikerek hayatını sürdürmeye başladı. Ablalarıyla birlikte atıldığı ticaret hayatındaki ilk ciddi atılımı ise 1975 yılında yani bornoz dikmeye başladıktan tam 26 yıl sonra Zara ile yaptı. İlk başlarda mağazasının adını Zorba koymak isteyen Ortega efsane oyuncu Anthony Queen’den de oldukça etkilenmiş.

Ortega Zara’nın isim hikayesini şöyle anlatıyor: Artık bir marka yaratmak istediğimi biliyordum. Markanın adını Zorba koymak istedim. Çünkü Anthoney Queen’in ‘Zorba The Greek’ filmini çok beğenmiştim. Fakat isim için başvurduğumda bu ismin alındığını öğrendim ve çok üzüldüm. Onun yerine Zara’yı seçtim” diyor.

Zara, Massumo Dutti ve Oysho gibi pek çok giyim markasının bağlı olduğu İnditex Holding'in sahibi 82 yaşındaki İspanyol asıllı Amancio Ortega 70 milyar dolarlık servetle dünyanın en zenginleri arasında yerini koruyor.

Carlos Slim Helu (Telmex)

Dünyanın-En-Zenginleri-Carlos-Slim-Helu


28 Ocak 1940, Meksika doğumlu olan Carlos Slim Helu, adını telekomünikasyon sektöründe duyurmuş başarılı bir işadamı ve yatırımcıdır. Telmex, Telcel ve America Mowil şirketlerinin CEO’su, aynı zamanda yönetim kurulu başkanıdır. Mütevazi bir kişiliğe sahip olan Carlos Slim Helu şirketlerinin yönetimini oğullarıyla birlikte yürütmekteydi. Ancak 1997 yılında geçirdiği kalp krizi sonrasında tüm yetkilerini oğulları Carlos, Marco Antonio ve Patricio’ya devretti.

Ailenin soyadı olan Slim aslında Selim’den geliyor. Baba Julian Slim Meksika’ya göç edince, burada Selim adını telaffuz etmekte güçlük çekiliyor ve zamanla isim Slim halini alıyor.

Carlos Slim Helu iş hayatına babasının ona öğrettikleri sayesinde girdi. Şu an sahip olduğu servetin temelleri de aslında babasının ona bıraktıkları sayesinde atılmış.

Lübnan’dan kaçıp Meksika’ya yerleşen baba Julian Slim Haddad ilk olarak burada küçük bir dükkan açtı. 1911 yılında açtığı ve La Estrella del Oriente (Doğunun Yıldızı) adını verdiği dükkanı sayesinde kısa zamanda küçük de olsa bir sermaye elde etti. Elde ettiği bu sermaye ile başkentte bir emlakçı açıp sektörde ilerledi. Meksika’nın devrim yıllarında emlakçılıkta yaptığı akıllı girişimler sayesinde ise büyük bir servetin sahibi oldu.

Telekomünikasyon alanında yatırımları olan 78 yaşındaki Carlos Slim, 67,1 dolarlık servetin sahibi olarak dünyanın en zengin insanları arasında yerini alıyor.

Charles Koch (Koch Endüstri)

Dünyanın-En-Zenginleri-Charles-Koch


harles G. Koch Amerikan bir işadamı. Koch Industries’in ortağı, Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su. Kardeşi David Koch da Executive Vice President olarak görev yapıyor. İki kardeş şirkette yüzde 42’lik hisselere sahipler. Şirket, babaları Fred C. Koch’tan miras kalmış. Başlangıçta petrol rafinesi ve kimyasallarla uğraşırlarken, şimdi proses ve kirlilik kontrolü ekipmanları ve teknolojileri; polimerler ve fiberler; cam; mineraller; enerji; gübreler; emtia ticareti ve servisi; orman ve tüketim malları ve çiftçilik de uğraşları arasına girmiş. Forbes’un 2016 sıralamasına göre Amerika’nın ikinci büyük özel şirketi. Geliri 100 milyar doların üstünde ve 100 bin çalışanı var.

60 milyar dolarlık servetin sahibi olarak dünyanın en zengin insanları arasında yerini alıyor.

Larry Ellison (Oracle)

Dünyanın-En-Zenginleri-Larry-Elison


1982’de şirkete Oracle Systems Corporation adı verildi. Oracle’ın ilk ürünü olan Oracle RDBMS 2.0 olarak piyasaya tanıtıldı. Ellison Oracle v1’i kimsenin satın almayacağını düşünüyordu.

Oracle RDBMS, çok büyük verileri tasnif etmeye yarıyordu. Yani süpermarketlerden devlet kurumlarına kadar herkes bu sistemden yararlanıyordu. O dönemde şirkette 8 çalışan vardı ve yıllık gelir ortalama 1 milyon dolar civarındaydı.

1974’ten itibaren IBM de Oracle’ın ilham aldığı veritabanı sistemiyle çalışan veritabanı ürünleri üretmeye başladı. Oracle, IBM ile ortaklaşa çalışmak istiyordu ancak IBM, Oracle’a iki sistemin de uyumlu çalışabilmesi için gereken bilgileri vermeyi reddetti.

1982’de Oracle’ın genelde küçük şirketlerden oluşan 75 müşterisi vardı. Buradan da yıllık 2.5 milyon dolar kazanç elde ediliyordu. Larry Ellison bu süreçte kazancın %25’ini AR-GE çalışmalarına aktardı. Devletten de kredi alan şirket, daha ticari ürünler geliştirmeye başladı. Bu sayede IBM ve diğer IT şirketleriyle pastadan ciddi paylar almaya başladı.

1983’te Oracle v3 piyasaya sunuldu. Her türlü işletim sistemine yüklenebilen bu üçüncü nesil veritabanı sistemi sayesinde şirketin kazancı 2 kat artarak 5 milyon doları geçti. 1985’te ise 23 milyon dolar, 1986’da ise şirketin yıllık satış kazancı 55 milyon dolara ulaştı. Oracle burada büyük müşteriler kapmaya çalıştı. Otomotiv, ilaç, uçak şirketleri ve devlet kurumları Oracle’ın müşterisi olmaya başlıyordu.

Oracle'ın kurucusu 74 Yaşındaki Larry Ellison, 58,5 milyar dolarlık servete sahip. Ellison, Bill Gates'in de en büyük rakiplerinden birisi olarak dünyanın en zenginleri listesinde yerini almaktadır.

Michael Bloomberg (Bloomberg) 


Dünyanın-En-Zenginleri-Michael-Bloomberg



Michael Bloomberg 14 Şubat 1942’de Massachusetts – Boston’da dünyaya gelmiştir. Lise eğitimini tamamladıktan sonra Johns Hopkins Üniversitesi’nde mühendislik okuyan ve 1964 yılında Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Michael Bloomberg, daha sonra Harvard Business School’a gitti ve 1966’da İşletme Yüksek Lisans’ı’nı kazandı.

1966’da mezun olduktan sonra, bir Wall Street yatırım bankası olan Salomon Brothers’da görev alan Michael Bloomberg, birkaç yıl boyunca burada gayretle çalıştı ve pozisyonlar arasında yükselmeye başladı. 1973 yılında Salomon Brothers’a genel ortak olan iş adamı, banka, 1981 yılında Phibro Corporation tarafından satın alınınca işinden atıldı ve 10 milyon dolarlık bir kıdem tazminatı aldı.

1982’de finansal veri hizmet şirketi olan Innovative Market Systems’i kuran ünlü iş adamı, şirketin başarısını kanıtladıktan sonra adını 1987 yılında Bloomberg LP olarak değiştirdi. Yıllar geçtikçe Bloomberg News, Bloomberg Message ve Bloomberg Tradebook gibi pek çok yan ürün tanıtan Michael Bloomberg, sonunda siyasi bir kariyer için CEO pozisyonunundan istifa etti.

2001’de Demokrat Partinin üyesi olan Michael Bloomberg, New York Belediye Başkanı’nlığı seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin bir üyesi olarak bulunmaya karar verdi. Belediye başkanlığı kampanyasının çoğunu kendisi finanse etti ve kişisel servetinden milyonlarca dolar harcadı. Tüm gayretleri sonucunda Michael Bloomberg seçimi kazandı ve 1 Ocak 2002’de New York’un 108. Belediye Başkanı olarak göreve başladı.

2005 yılında ikinci dönem için yarışan ve kampanya süresince yaklaşık 78 milyon dolar harcayan Michael Bloomberg, önceki seçimler için harcadığı 74 milyon doların üzerine çıktı. Kasım 2005’te yeniden seçildi ve bir sonraki 2009 seçiminde yine seçilerek rüştünü kanıtladı.

Nisan 2006’da Bloomberg, Boston Belediye Başkanı Thomas Menino ile silah denetimini savunan bir Koalisyon olan Yasadışı Silahlara Karşı Belediye Başkanları’nı oluşturmak üzere işbirliği yaptı. Grup başlangıçta 15 belediye başkanı üyesine sahip olsa da 2014’ün sonunda 855 belediye başkanına ulaştı.

Sosyal olarak liberal ve ilerici görüşlere sahip olan Michael Bloomberg, kürtaj hakları, eşcinsel evlilik ve yasadışı göçmenler için vatandaşlık konularında destek vermektedir. Belediye başkanı olarak halk sağlığı ve refahına büyük önem veren Michael Bloomberg, HIV, şeker hastalığı ve hipertansiyon için en önemli öncelikleri kabul etti ve 14 yaş üstü kız çocuklarının ailelerinden izin almadan acil kontrasepsiyon kullanmasına izin veren bir pilot program hazırladı.

50 milyar dolar servetiyle eski New York Valisi Michael Bloomberg, bu serveti kendi başına oluşturdu.

Valilik yaptığı 12 yılın ardından görevini bırakan Bloomberg’in hayatı aynı yoğunlukta sürüyor. Bloomberg bu koşturmaca da bol bol para harcamaya devam ediyor. Zira ölmeden önce tüm servetini harcamış olmayı umuyor.

{ dünyanın en zenginleri, türkiyenin en zenginleri, dünyanın en zengin adamı, dünyanın en zengin şirketleri, dünyanın en zengin ailesi, türkiyenin en zengin ailesi, zengin iş adamları, en zenginler listesi, dünyanın en zengin kurumları, dünyanın en zengin ülkesi, dünyanın en zengin insanı, dünyanın en zengin adamı, dünyanın en zengin şehri, dünyanın en zengin iş adamları }
Dünyanın En Zengin İlk 10 İnsanı! Dünyanın En Zengin İlk 10 İnsanı! Reviewed by Mehmetcan Sarıkaya on Mart 15, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok